Tarieven


Het liefst lees je hier dat een website gratis is, of maar € 50,- euro kost. Als je er zelf veel tijd in kunt en wil steken, kan dat ook. Je betaalt bij mij alleen voor de tijd die ik er in steek.Je kunt van mij ook gratis advies krijgen over waar je zo’n website kunt maken en waar je op moet letten; de voor- en nadelen van zo’n gratis site of goedkope lokkertjes met voordelige domeinnaamregistratie.

Mijn ervaring is dat, eenmaal met een eenvoudige website op internet, ieder toch weer specifieke aanpassingen wil en er al snel wat kleinere of grotere aanpassingen wenselijk zijn.

Al gauw kan het interessant zijn om juist in het begin toch net iets meer te investeren in advies om de website (ook in de toekomst) uit te kunnen breiden met de nodige specifieke toepassingen, een kalender, een nieuwsbrief, inschrijfformulieren, een besloten gedeelte, koppelingen met social media e.d. En als ik dus een paar uur voor jou aan de slag mag gaan, kun je uitrekenen wat dat ongeveer gaat kosten bij een uurtarief van € 50,- (excl. BTW.) Maar het kan je ook flink wat geld besparen bv. door lagere structurele kosten aan de website.

Dat hoeft niet allemaal in een keer, maar het is goed om nu af te wegen, zodat je later niet oploopt tegen de beperkingen of hoge kosten van een aanvankelijk aanlokkelijke aanbod voor een gratis website of de beperkingen van een familielid of kennis, die ook een eenvoudige website kan maken.

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de prijzen.

wEBSITE PRIJZEN (EXCL. btw)
bASIS (installatie en eenvoudige opzet) 250 – 300
MEDIUM (toegevoegde functionaliteiten) 300 – 500
UITGEBREID (speciale wensen, extra ontwerp en/of drukwerk) > 500 OP UURBASIS OF OFFERTEBASIS

Bij aanwezigheid van eigen huisstijl wordt deze zo mogelijk en wenselijk doorgevoerd in stijl, header- en/of kleurgebruik.

Na oplevering kun je de website inhoudelijk eenvoudig zelf aanpassen en regelmatig zelf (beveiligings)updates uitvoeren. Ik kan ook backups voor je maken, voor het geval er eens iets mis zou gaan. Voor het maken van een back-up bereken ik € 25,- per keer en dan voer ik ook nog eerst netjes updates voor je uit.

Telefonische helpdesk/ consult-tarief: € 15,- per kwartier (idem voor werkzaamheden in opdracht per mail). Uiteraard wordt wel vooraf duidelijk afgesproken wanneer de tijd ingaat.

Ook kan er gekozen worden voor een onderhoudscontract van € 10,- per maand, zodat je altijd een beroep op ondersteuning kunt doen.

Trainingen/lezingen/workshops/cursussen: in overleg voor wat betreft groepsgrootte, accommodatie, gebruikte materialen, reiskosten op offertebasis.

* Vrienden- en/of kortingsacties voor een lager tarief zijn bespreekbaar maar zijn alleen voor een afgesproken periode of opdracht geldig.

10 Redenen om een website via Whizz-U te maken:

1. Je bent startende ondernemer en wil een professionele website
2. Je wil een gratis website die eenvoudig zelf te onderhouden is zodat je niet voor elk wissewasje een websitebouwer nodig hebt
3. Je hebt wel behoefte aan zinvol advies zodat je niet impulsief een gratis website aanmaakt maar daarna tot de ontdekking komt dat je toch wel allerlei aanpassingen wilt, die niet in die standaardwebsite worden aangeboden
4. Je wilt een website die in Google snel en goed vindbaar is
5. Je wilt een website die steeds meegaat met de tijd, met een koppeling naar ‘social media’ en schaalbaar naar elk formaat en apparaat
6. Je wilt (later) diverse functionaliteiten aan de website toevoegen, die bij de meeste andere gratis websites niet meegeleverd worden zoals de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen, webformulieren te laten invullen, een kalender, portfolio, vertaling, webshop en noem het maar op
7. Je hebt wel behoefte aan wat bruikbare ‘tips en tricks’ bij de start; de keuze van een domeinnaam, registratie, hostingbedrijf, installatie van de website, specifiek en handiger gebruik van diverse internettoepassingen
8. Je wilt weten hoe je privé en zakelijk kunt scheiden op Twitter, Facebook, LinkedIn en andere social media of hoe je deze media kunt inzetten voor je bedrijf
9. Je wilt ook wat advies en instructie over het gebruik van bedrijfslogo, kleurgebruik, bewerken van foto’s voor de website
10. Een goede start is heel belangrijk, de eerste klap is een daalder waard en je website is je visitekaartje

Bij mij krijg je wel eens wat extra tips…de 11e dus ook alvast:
11. Als startende ondernemer mag je investeringskosten aftrekken dus het is nu het juiste moment om te investeren in je website en je vaardigheden om die ook in de toekomst zelf eenvoudig up-to-date te houden. Wist je dat je ook tijd voor zelfstudie mag rekenen als werkuren voor de belasting?