Websites

Wie een eenvoudig te onderhouden blog en/of website op internet wil hebben als privépersoon, als kleine zelfstandige of voor een vereniging of goed doel, loopt al gauw tegen een paar obstakels aan.

  • Hoe regel ik een domeinnaam die nog vrij is?
  • Bij welke provider (welk hostingbedrijf) kan ik het beste mijn website hosten?
  • Wat kost een website, kan ik ook zelf een website maken en beheren en wat kost het onderhoud als ik het niet zelf kan of wil doen?
  • Welk pakket kan ik het best kiezen om mijn website te maken en te hosten?
  • Wie al ooit een website gemaakt had, wil deze misschien upgraden; koppelen aan social media of schaalbaar maken naar de verschillende formaten van PC’s, tablets en telefoons, of heeft geen contact meer met de websitebouwer en weet niet hoe je de oude website kunt moderniseren. Flash werkt niet op de I-pad; ik heb websites in frames of oude Joomlaversies omgezet naar WordPress.
  • Waar vind ik foto’s, video’s die ik vrij mag gebruiken, zoals voor mijn header of voor elders op de website?
  • In een website gaat het niet alleen om de techniek, het design óf de inhoud maar moet het geheel een goede en smaakvolle vertaling zijn van de bedrijfsactiviteiten en wat de ideale klant er zoekt.

Als privépersoon maar ook als content-, sitemanager en webredacteur van diverse websites en intranetsites heb ik beroepsmatige ervaring opgedaan met bv. MS FrontPage, Componence ECM Suite, corporate site Bloxz, MS Sharepoint, open source CMS (content management systemen) in Joomla, Drupal en in WordPress.

Sinds 1995 ben ik al met internet en het recenseren van websites bezig geweest maar ik ben ook creatief en kan originele visuele vertalingen maken. Meer dan bij een reguliere websitebouwer die óf meer technisch óf meer op vormgeving gericht is, kan ik op alle fronten adviseren, doorverwijzen en/of zelf vormgeven.

Voorbeelden van sites die ik heb gemaakt zie: mijn portfoliopagina->

www.business3punt0.tv

www.business3punt0.tv